Mäta fönster

Behöver du mäta fönster ? Då har du hjälp av Naturfönster.

Ta 3 horisontella mått på fönsterkarmen för den grova öppningsbredden. Mät avståndet horisontellt över din ram upptill, i mitten och längst ner från varje sidobalk. Ringa in det minsta måttet av de tre figurerna. Det minsta måttet är din grova öppningsbredd, det huvudsakliga måttet att referera till när du köper ett nytt fönster. : Ange alltid fönstermått med bredd före höjd. Bredd på fönster först, höjden sen.

Ta 3 vertikala mått på fönsterkarmen för den grova öppningshöjden. Mät avståndet vertikalt över din ram från topp till botten på vänster, mitten och höger sida av fönstret från huvudramen till fönsterbrädan. Kolla så det verkligen är rakt. Ringa in det minsta måttet av de tre figurerna, detta är din grova öppningshöjd. * Tips: Om din fönsterbräda är sluttande, mät från den högsta punkten på fönsterbrädan, som vanligtvis ligger precis mot ditt fönster. Steg 3. Mät djupet på fönstrets öppning.

Karmdjupet. Naturfönster tillverkar som standard 105 mm på fönster och dörrar i trä och 116 mm på trä med aluminium.

Att hitta rätt djup är viktigt eftersom vissa fönster blir för djupa för att passa in i en ersättningsfönsteröppning. Kör ett måttband från utsidan av ramen till insidan och ta måttet från kant till kant av fönsterkarmen. Gör detta på flera ställen runt fönsterkarmen och lita på det minsta måttet igen som din slutliga dimension. Om du inte ditt gamla fönster har samma karmdjup som våra fönster så justerar du det vid montering med smygen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *